Nintendo Switch: voor- en nadelen

nintendo-switch

In maart 2017 kwam Nintendo met een gloednieuwe gameconsole: De Nintendo Switch. Omdat Nintendo’s vorige console (de Wii U) het minder goed deed dan verwacht, hoopt Nintendo met deze nieuwe console wel succes te krijgen. Aan de meeste recensies te zien zal de Nintendo Switch het inderdaad beter doen dan de Wii U. Echter is de Nintendo Switch niet goedkoop; het is daarom verstandig om jezelf eerst te laten informeren.

nintendo-switch

Voordelen van de Nintendo Switch

Flexibiliteit

De Nintendo Switch is ontworpen als home console waarbij het hoofdonderdeel in een docking station wordt geplaatst om de console aan te sluiten op de televisie. De manier waarop de Nintendo Switch zich onderscheidt van andere consoles, is voornamelijk de flexibiliteit van de console. De Nintendo Switch kun je namelijk eenvoudig veranderen van een home console naar een draagbare console. Kenmerkend hierbij zijn de twee “Joy-Con” draadloze controllers die je eenvoudig aan het scherm van de Switch bevestigt. Je kunt dit zelfs doen terwijl je een computerspel aan het spelen bent; het spel zal dan automatisch pauzeren en weer verdergaan wanneer de console is aangepast.

Comfort

Maar ligt de Nintendo Switch dan wel goed in de hand? Het antwoord is ja. Natuurlijk is het altijd prettiger om een computerspel op een groot televisiescherm te spelen dan op een kleinere handheld. Toch is de Switch is in beide gevallen fijn om vast te houden, zelfs voor langere periodes. Dit komt onder andere doordat de Nintendo Switch erg licht is en de joystick eenvoudig te besturen is. Het blijft natuurlijk altijd even wennen, maar je krijgt het snel genoeg onder de knie.

Snelheid

Daarnaast is de Nintendo Switch zeer krachtig, waardoor de computerspellen die je speelt enorm snel laden. De Nintendo Switch is daarmee niet te vergelijken met andere consoles, zoals de Xbox One of PlayStation 4.

Local multiplayer

Verder is het met de Nintendo Switch mogelijk om lokaal met andere spelers te spelen via wifi, waardoor de Nintendo Switch de ideale console is om multiplayer spellen te spelen.

Nadelen van de Nintendo Switch

Batterijduur

Ondanks de Nintendo Switch draagbaar is, gaat de batterij helaas niet heel lang mee. Denk aan een speeltijd van drie tot vier uur, waarna je de Switch weer moet opladen in het docking station. Natuurlijk is dit voor veel gamers voldoende, maar voor veel hardcore gamers of voor mensen onderweg is dit niet eens zo lang.

Glanzend scherm

Daarbij komt dat het scherm (720p 6.2 inch) van de Nintendo Switch erg overeenkomt met dat van een tablet, waardoor het beeld scherp is, maar ook erg last heeft van glans. Hierdoor is het in (fel) licht vaak moeilijk te zien wat er op het scherm gebeurt. Het gebruik van de Nintendo Switch buiten in daglicht wordt hierdoor bijna onmogelijk.

Intern geheugen

Ook het intern geheugen is maar 32 gigabyte, waardoor je maar drie tot vier spellen online kunt aanschaffen en je de rest van de spellen in fysieke vorm moet kopen. Gelukkig is het wel mogelijk om het intern geheugen uit te breiden met een microSD-kaartje.

Oude Nintendo games spelen is niet mogelijk

Wil graag je oude Nintendo spellen blijven spelen? Dit is helaas niet mogelijk met de Nintendo Switch. Gelukkig heeft Nintendo wel tijd gestoken in de ontwikkeling van nieuwe spellen voor deze console. In het begin was alleen Zelda: Breath of the Wild beschikbaar als een van de grote spellen. In de maanden hierna volgden onder andere The Elder Scrolls V – Skyrim, Bayonetta 2 en Fire Emblem Warriors. Ook heeft Nintendo aangekondigd dat er in de nabije toekomst meer grote spellen te koop zullen zijn, waaronder de Mario en Splatoon series. 

Reacties zijn uitgeschakeld