Game-accessoires

Game-accessoires maken je game-ervaring helemaal compleet. Zeker als je een echte hardcore gamer bent zijn game-accessoires onmisbaar. Er zijn ontzettend veel game-accessoires op de markt die je kunt aanschaffen om het gamen op game console of PC nog leuker te maken. Denk bijvoorbeeld aan een comfortabele gamestoel of een hoogwaardige koptelefoon. Wij van Gamewatch geven je op onze website meer informatie over verschillende game-accessoires, namelijk:

–        Koptelefoons

–        Luidsprekers

–        Gamestoelen

–        Racesturen

–        Gaming muizen

We behandelen de voordelen van deze game-accessoires, alsook de verschillende soorten en modellen. Wil je alles uit je spel halen? Schaf dan één of meerdere van deze game-accessoires aan. Bovendien zal je lezen dat game-accessoires helemaal niet veel hoeven te kosten. Deze pagina biedt een handig overzicht van de belangrijkste game-accessoires. Verder kun je op Gamewatch voor iedere accessoire een aparte informatieve pagina vinden.

Koptelefoons

Omdat een laptop, PC, of game console zelf audio heeft, wordt er al snel gedacht dat een koptelefoon een onnodige game-accessoire is. Toch is een koptelefoon een ontzettend handige game-accessoire die zorgt voor een groot verschil op het gebied van audiokwaliteit. Wanneer je gamet met een koptelefoon op, zal je al snel niet meer zonder kunnen. Een koptelefoon is een handige game-accessoire omdat het zorgt voor veel beter geluid; je hoort de bas veel meer en je hoort de kleinste details. Natuurlijk heb je daardoor ook geen last van extern geluid. Hierdoor word je helemaal het spel ingetrokken. Daarnaast is een koptelefoon onmisbaar voor gamers die houden van online strategische schietspellen. Door de uitstekende audiokwaliteit hoor je de stemmen van je medespelers goed, waardoor je hier snel op kan reageren. Ook hebben de meeste gaming koptelefoons een ingebouwde externe microfoon waardoor ook de audio-input veel beter is.

Luidsprekers

Evenals een koptelefoon zorgen ook luidsprekers voor betere audio. De standaard audio in een laptop, PC, en game-consoles zijn altijd minder dan de audio-output van luidsprekers. Met luidsprekers wordt het mogelijk om het geluid veel harder te zetten en krijgt het geluid meer diepte. Natuurlijk zijn luidsprekers niet ideaal wanneer er mensen om je heen last kunnen hebben van hard geluid. Daarom kiezen veel gamers eerder voor een koptelefoon als game-accessoire. Natuurlijk kun je luidsprekers ook heel goed gebruiken voor het kijken van televisie en films. Bovendien kun je met luidsprekers surround sound creëren, wat niet mogelijk is met een koptelefoon.

Gamestoel

Ben je een echte hardcore gamer die soms wel uren achter elkaar aan het gamen is, dan is een gamestoel de ideale game-accessoire. Een accessoire kun je het eigenlijk niet eens noemen; een gamestoel is een stoel die speciaal is vormgegeven om comfort te bieden tijdens (lang) gamen. De hoogte van een gamestoel is bijvoorbeeld in te stellen, waardoor je nooit krom hoeft te zitten en risico loopt op (chronische) rugpijn. Ook is het materiaal van een gamestoel extra zacht, waardoor je zelfs na een aantal uren gamen nog altijd lekker in je stoel zit. Een gamestoel kost geld (vanaf ongeveer 130 euro) maar is meestal duurzaam en gaat daarom jaren mee.

Game accessoires

Racestuur

Speel je vaak racespellen op PC of gameconsole, dan is een racestuur een leuke game-accessoire om te hebben. Een racestuur maakt de racesimulatie veel realistischer waardoor de game-ervaring veel leuker wordt. Wanneer het spel zelf speciaal ontwikkeld is voor racesturen kan een racestuur het zelfs makkelijker maken om het voertuig in het spel beter te besturen. Racesturen zijn er in ontzettend veel verschillende uitvoeringen en prijscategorieën. Duurdere racesturen hebben bijvoorbeeld zelfs een pedaal om te remmen. De draaihoek van de racesturen variëren van 180 tot wel 900 graden. De prijs voor de meeste racesturen ligt rond de 200 euro.

Gaming muis

Speel je vaak games op je laptop of PC en vind je presteren belangrijk, dan is een gaming muis onmisbaar. Een traditionele muis of een mousepad zijn niet specifiek ontwikkeld voor gaming. Wil je een spel spelen zoals het bedoeld is om te spelen – wat vooral het geval is bij strategische/competitieve spellen- dan moet je een gaming muis aanschaffen. Het reactievermogen en de precisie van een gaming muis zijn veel groter. Met een gaming muis ben je dus sneller en nauwkeuriger. Verder ligt een gaming muis zeer comfortabel in de hand, wat deze game-accessoire ideaal maakt voor lange gamesessies. Ook hebben de meeste gaming muizen veel extra knoppen die bovendien zelf in te stellen zijn. Ook dit zorgt ervoor dat je sneller kunt reageren in games en je dus beter kunt presteren.