Xbox 360

Ben je op zoek naar een nieuwe game console? Dan wil je waarschijnlijk wat meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden die er zijn voordat je een keuze maakt. Wij van Gamewatch vertellen je op deze pagina alles dat je moet weten over de Xbox 360 console. We geven je informatie over de volgende onderwerpen:

  •       Xbox 360 console
  •       Xbox 360 Live
  •       Xbox 360 Kinect
  •       Xbox 360 games

De Xbox 360 is de tweede console van Xbox en verscheen in 2005 op de markt. Het is daarom ook niet zo gek dat deze console nu voor net iets meer dan 30 euro aan te schaffen is. Wil je liever een nieuwere game console aanschaffen? Op Gamewatch vind je ook uitgebreide informatie over de nieuwste Xbox console: de Xbox One. Ben je nieuwsgierig naar game consoles van een ander merk, bekijk dan eens onze pagina’s over PlayStation consoles en Nintendo consoles.

De Xbox 360 console

De Xbox 360 console kwam in Nederland in december 2005 op de markt. Vijf jaar later werd er een nieuwe versie op de markt gebracht: de Xbox 360 Slim. In veel van de oude Xbox 360 consoles was namelijk een fout ingebouwd waardoor de console kon oververhitten en deze een foutmelding gaf. Dit probleem werd met de Xbox 360 Slim opgelost. Bovendien is de bouw van de Xbox 360 Slim console meer gestroomlijnd.

Ondanks de Xbox 360 het moest opnemen tegen de PlayStation 3 en Nintendo Wii, werd de Xbox 360 console heel populair. Het is uiteindelijk de best verkochte Xbox console met in totaal 84 miljoen verkochte consoles. Ondanks de Xbox 360 console in die tijd niet zoveel verkocht werd als de PlayStation 3 en de Nintendo Wii, werd de Xbox 360 console beschouwd als het meest vernieuwend. Dit komt omdat de Xbox 360 voor het eerst ontzettend veel mogelijkheden bood qua multimedia en online gaming dankzij de bijbehorende dienst Xbox Live.

Kenmerken

De Xbox 360 kan zowel verticaal als horizontaal worden neergezet. De console heeft een uitgang voor Cd’s en een harddisk die eruit gehaald kan worden. In het begin van de lancering was de Xbox 360 console alleen te verkrijgen in het wit en zwart. Later zijn er speciale edities uitgebracht, bijvoorbeeld een rode console die gebundeld werd met het spel Resident Evil 5. De Xbox 360 console is te verkrijgen met opslagcapaciteiten van 20 tot 320 gigabyte. Verder komt de Xbox 360 met drie tulpstekkers in plaats van een eigen HDMI kabel; deze moet je dus nog zelf aanschaffen als je op deze manier de Xbox 360 wilt aansluiten op je TV of laptop. Voor de Xbox 360 console zijn er verschillende gameaccessoires te koop, waaronder wifi-adapters en verschillende soorten controllers. Controllers die je voor de Xbox 360 kunt kopen zijn bijvoorbeeld arcadejoysticks, een stuur, en draadloze controllers.

Xbox 360 Live

De Xbox 360 onderscheidde zich van concurrenten door de toevoeging van Xbox 360 Live. Xbox 360 Live is een online dienst die gekoppeld is aan de Xbox 360 console. Spelers kunnen hier gratis of betaald gebruik van maken. Hiervoor moet de Xbox 360 console verbonden worden met een draadloos netwerk of via een bekabelde verbinding. Xbox 360 Live voegt ontzettend veel mogelijkheden toe aan de Xbox 360 console. Met de gratis versie (Xbox Live Silver) kunnen gebruikers een eigen account aanmaken om vervolgens te praten met andere spelers. Ook kun je hiermee nieuwe games of andere media (zoals game trailers) kopen/downloaden. Met een betaald Xbox Live Gold-account kunnen spelers eenvoudig online samen gamen, Netflix kijken, surfen op het internet, gratis gamedemo’s downloaden, en nog veel meer.

xbox 360 console

Xbox 360 Kinect

De Xbox 360 Kinect verscheen in 2010 op de markt en werd in 2012 ook uitgebracht voor Windows. Het is een apart apparaatje dat lijkt op een webcam. De Xbox 360 Kinect detecteert de bewegingen en de stem van de speler die op een kleine afstand voor de Kinect staat. De Xbox 360 Kinect zorgt er dus voor dat de speler de controller wordt. Dit is echter alleen mogelijk met Xbox 360 games die speciaal voor de Kinect zijn ontwikkeld, zoals Just Dance en Kinect Adventures. Dankzij de stemherkenning is het met de Kinect ook mogelijk om eenvoudig met andere spelers via Xbox Live te praten.

Xbox 360 games

Wanneer je een nieuwe game console wilt kopen, is het belangrijk rekening te houden met welke spellen er beschikbaar zijn voor de console. Wat betreft de Xbox 360 zit je goed. Er zijn ontzettend veel Xbox 360 games beschikbaar, aangezien je ook spellen kunt spelen die niet specifiek voor de Xbox 360 console ontwikkeld zijn. Benieuwd naar wat de meest populaire Xbox 360 games zijn? Bezoek dan onze pagina over de best verkochte xbox games. Verder is het mogelijk om oude Xbox games te spelen op de Xbox 360; ongeveer 400 in totaal. De gameplay blijft hetzelfde, maar je geniet van betere graphics. Echter is het niet mogelijk om deze Xbox games te spelen via Xbox Live. Het is daarom alleen mogelijk om deze Xbox games in single-player modus te spelen. Oude Xbox games die je op de Xbox 360 kunt spelen zijn bijvoorbeeld een aantal Halo games, Call of Duty games en Grand Theft Auto games.