Wat kun je doen als het geheugen van je PS4 vol zit?

playstation

We hebben er allemaal wel eens last van, een vol geheugen van je mobiel, laptop, fotocamera of van je PlayStation. Vet irritant wanneer je een nieuwe app of game wilt downloaden en installeren. In eerste probeer je wat dingetjes te verwijderen om zo weer wat ruimte vrij te maken. Op een gegeven moment kun je niet meer verwijderen omdat je al deze dingen nog gebruikt, maar wat moet je dan doen?

PS4

Je wilt een nieuwe PlayStation 4 kopen maar een nieuwe vind je te duur en op marktplaats weet je niet ofdat ze nog goed bruikbaar zijn. Goo Playstation 4 biedt jou dan een tweedehands PlayStation 4, maar wel met de service alsof het een nieuwe is. Hierdoor kun jij dus voor minder geld een PlayStation kopen, of een andere controller wanneer die van jou kapot is. Ook bieden ze jou tot 12 maanden garantie, dit verwacht je normaal misschien niet bij een bedrijf wat tweedehands spullen verkoopt, maar ze doen er alles aan om jou als klant de beste service te geven.

Geheugen is vol

Precies wanneer je een nieuwe update uitvoert en die bijna klaar is, geeft je PlayStation aan dat je geheugen vol is en dat de update niet kan installeren. Heb je zo lang gewacht totdat je weer kon spelen aangezien updaten best lang kan duren en dan moet je het weer opnieuw doen wanneer je weer ruimte hebt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je geheugen niet elke keer vol is of nog beter gezegd, hoe schoon je het op?

Wat kun je doen?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen wanneer het geheugen van je PlayStation vol is. In eerste instantie kun je proberen om wat applicaties of opgeslagen data te verwijderen. Wanneer je je nieuwe game dan nog niet kan downloaden omdat de game te groot is, kun je nog een aantal andere dingen doen. Je kunt namelijk, wanneer je lid bent van het PlayStation Network, ook de data van jouw PlayStation 4 kopiëren naar een USB-opslag van een andere PlayStation. 

Harde schijf

Wanneer dit allemaal niet werkt en het geheugen van je PlayStation 4 nog steeds te vol zit, heb je desnoods ook nog een PS4 harde schijf die je kunt aanschaffen voor meer geheugen. Je hebt een aantal harde schijven met een verschillend aantal aan geheugen, dus kies degene uit waarvan jij denkt welke je het beste kunt gebruiken met de hoeveelheid die je daarin op kan slaan. Mocht je een nieuwe harde schijf willen kopen, is het wel van belang dat wanneer je deze gaat vervangen, dat je eerst een backup maakt, zodat je dit daarna gelijk weer kunt downloaden zonder dat je alles kwijt bent.

Reacties zijn uitgeschakeld