Heb je altijd al je eigen game willen ontwerpen? Met een volledige open markt en ontelbaar veel mensen die dagelijks gamen, is nu de beste tijd om dit te doen. Ben je echter nog niet zo bekend in het ontwerpen van een game? Dan kan het best verwarrend zijn. Er zijn namelijk wel een aantal punten waar je over na moet denken, voordat je begint met het ontwerp. Waar moet je beginnen? In dit artikel zetten we een aantal tips voor je op een rijtje. En denk je achteraf dat het toch niets voor jou is? Dan kun je altijd nog een game laten ontwikkelen door StickyLock.
Stap 1: Bepaal je doelen
Wat is het verhaal van jouw spel? Wat moeten de spelers precies doen? Wat voor gevoel moeten spelers aan het einde van het spel hebben? Wat is voor jou belangrijk om uit het project te halen en hoe wil je dat de spelers het spel ervaren? Deze vragen zul je bij de start van het ontwerpen van je game aan jezelf moeten stellen. Dit zorgt ervoor dat je een doel voor ogen hebt, dat je weet welke kant je uit moet.
Stap 2: Wie is jouw publiek?
Bij het ontwerpen van een game is het erg belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Niet iedere doelgroep speelt op dezelfde manier. Zo heeft elke doelgroep specifieke voorkeuren en eisen aan de inhoud van een game. Wil je een game maken voor een zeer kleine doelgroep? Dat is natuurlijk prima, maar hou er dan wel rekening mee dat er niet zoveel winst mee te behalen is. Je moet hierin wel realistisch zijn.
Stap 3: Ontwerp voor meerdere apparaten
Voordat je begint met het ontwerpen van een game, zul je moeten bepalen op welke apparaten jouw game gespeeld kan worden. Mobiele apparaten zijn natuurlijk in opmars, maar de computer en consoles zijn ook nog steeds heel erg populair. De verwachting is klein dat dit op korte termijn gaat veranderen. Per apparaat is een andere programmering nodig, denk aan de besturingselementen en de interface.
Je game laten ontwikkelen door StickyLock
Zoals je ziet komt er veel kijken bij het ontwikkelen van je eigen game, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het technische gedeelte. Wil je wel je eigen game, maar zit je er niet op te wachten om dit zelf allemaal op te pakken? Laat dan je game ontwikkelen door een professional.