De top 10 populairste games aller tijden

video-game

De game-industrie blijft maar groeien en groeien. Er wordt steeds meer geld gestoken in de ontwikkeling van videogames. Zo kostte GTA5 maar liefst 137 miljoen dollar om te realiseren. Ondanks dat er de laatste jaren veel nieuwe en succesvolle games zijn uitgekomen, zoals The Witcher en League of Legends, blijven de verschillende franchises in de gamewereld het extreem goed doen. In dit artikel lees je de top 10 populairste game franchises aller tijden zijn, kijkend naar het aantal verkochte exemplaren. Staat jouw favoriete game in dit rijtje?

video-game

10. Minecraft (Mojang, 2011)

Ondanks Minecraft nog vrij nieuw is, is deze game al snel uitgegroeid tot één van de populairste games aller tijden voor zowel jonge kinderen als volwassenen. Er zijn maar liefst 106 miljoen exemplaren van deze game verkocht. Ondertussen zijn er twee spin-offs verschenen: Minecraft: Story Mode, en Minecraft: Education Edition.

9. Sonic the Hedgehog (Sega, 1991)

Twintig jaar voor Minecraft bracht Sega de eerste game uit met Sonic the Hedgehog in de hoofdrol. Deze platformgame werd ontwikkelt voor de Sega Genesis. Nog altijd worden er games uitgebracht waarin je Sonic the Hedgehog terug kunt vinden. De nieuwste game, Sonic forces, zal later dit jaar worden uitgebracht. Deze franchise verkocht 112 miljoen exemplaren.

8. Final Fantasy (Square, 1987)

Final Fantasy games zijn RPGs (role-playing games) met het thema science fiction en fantasy. De eerste game kwam uit in 1987. Ondertussen zijn er in totaal vijftien games uitgebracht, waarvan de laatste game vorig jaar verscheen: Final Fantasy XV. In totaal zijn er 115 miljoen exemplaren verkocht.

7. Need for Speed (Electronic Arts, 1994)

Electronic Arts (EA) maakte in 1994 de eerste Need for Speed game. Dit is een racegame waarbij straatraces centraal staan. Er zijn in totaal 150 miljoen exemplaren van verkocht. Ondanks er in 2016 Need for Speed: Edge uitkwam, staat er voor 2018 alweer een nieuwe game gepland.

6. De Sims (Maxis, 2000)

Één van de eerste grote en innovatieve simulatiegames aller tijden is De Sims. Sinds 2000 zijn hier meer dan 175 miljoen exemplaren van verkocht. Ondertussen zijn er al 4 versies van verschenen.

5. Grand Theft Auto (Rockstar North, 1997)

Een andere populaire (maar totaal verschillende) simulatiegame is Grand Theft Auto, waarvan de eerste game uitgebracht werd in 1997. Sindsdien zijn er meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht en heeft de game verschillende onderscheidingen binnengehaald, waaronder de beste game van 2013 en de meeste immersieve game.

4. Call of Duty (Infinity Ward, 2003)

Bijna vijftien jaar later na de eerste game zijn de Call of Duty games nog altijd razend populair. Dit komt voornamelijk door de komst van het streamingplatform Twitch en de stijgende populariteit van eSports. Er zijn ondertussen meer dan 250 miljoen exemplaren verkocht!

3. Pokémon (Game Freak, 1996)

Ondanks de trend van Pokémon Go misschien vervaagd is, blijven Pokémon games nog altijd populair. Er blijven nog nieuwe games uitkomen voor verschillende apparaten. In de afgelopen twintig jaar zijn er maar liefst 280 miljoen games verkocht.

2. Tetris (The Tetris Company, 1984)

We springen even van 280 miljoen naar 495 miljoen exemplaren; de simpele maar verslavende game Tetris heeft namelijk in de afgelopen 30+ jaren 495 miljoen exemplaren verkocht en staat daarmee nog altijd ver bovenaan de lijst.

1. Mario (Nintendo, 1981)

Met 528,5 miljoen verkochte exemplaren is Mario de populairste game aller tijde. Deze franchise heeft sinds 1981 zelfs maar liefst meer dan 250 verschillende spellen uitgebracht!

Reacties zijn uitgeschakeld